Man kan læse MEGET mere om Biersted IF´s historie på dette link:

http://www.jyskfodboldhistorie.dk/klub.asp?side=klubside0&klubnr=601078&mode=view
 

Biersted Idrætsforening er en af de mange foreninger som blev til da man i 30´erne fandt ud af, at man kunne komme meget længere ved at mange stod sammen om den samme sag, bl.a. hvad man skulle foretage sig i fritiden, selvom der ikke var så meget fritid dengang som vi har idag.

Dengang havde man ikke klubhuse og haller som idag - nej, da måtte man bruge afholdshotellet til omklædningsrum og samlingssted. Selv banerne man spillede på var anderledes dengang, - en almindelig græsmark, hvor man først skulle have køer og kokager flyttet før hver kamp.

På initiativ af Borgerforeningen og Husmandsforeningen var man gået sammen og tegnet en anpartstegning med det formål at opføre et hotel i byen, (idag Biersted Kro) og hotellet stod færdig i efteråret 1935. Under indvielses festen kom flere af gæsterne til at tale om, at nu da man havde et hotel, og dermed et samlingssted og en sal med mulighed for at dyrke gymnastik, burde man starte en idrætsforening. Fjorten dage efter indvielsen af hotellet, helt præcist den 7. December 1935, blev Biersted Idrætsforening stiftet.

Det helt store vendepunkt for foreningen kom i 1977 - 78, hvor der var en kraftig tilflytning til byen, og man fik en fin fritidsordning med kommunen : "Åbybro-Ordningen" som gav mulighed for at få det nuværende anlæg med eget klubhus og hal. Man vedtog allerede i 1948 at sætte penge til side til eget klubhus men det blev altså først 16 maj 1977 at første spadestik blev taget. Den 7. Oktober 1978 Blev Biersted Hallen Officielt indviet og taget i brug.

Først i 90´erne blev Klubhuset udvidet med en tilbygning. Byggeriet blev udført af frivilig arbejdskraft blandt byens borgere og kom til at indeholde kontor, omklædningsrum og ikke mindst en gildesal som siden er blevet flittigt benyttet af byens borgere.

Biersted Idrætsforening.

Denne side er skrevet med Idrætsforeningens Jubilæumstidskrift fra 1985 som kilde.
Venligst udlånt af Biersted Lokalhistorisk Samling.

Biersted IF | Idrætsvej 15 Biersted | 9440 Aabybro | Tlf.: 61279081 | bierstedif@bierstedif.dk | CVR: 27682618